Υπηρεσίες ηλικιωμένων περιθαλπομένων

Καλλωπισμός και Υγιεινή

Ο στόχος της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων Εφέστια είναι να βοηθά τους πελάτες της με τις ρουτίνες προσωπικής φροντίδας ώστε να μπορούν να δουν και να αισθάνονται το καλύτερό τους. Μελέτες έχουν αποδείξει πόσο αποτελεσματική και θετική είναι για τους ηλικιωμένους να έχουν τακτική υγιεινή και περιποίηση.

Για τους πελάτες που φοβούνται μην πέσουν ενώ κάνουν λουτρό, οι φροντιστές μας είναι εκεί για να βοηθήσουν. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε με το σαμπουάν, το ξύρισμα (με ηλεκτρική ξυριστική μηχανή), το τρίψιμο μαλλιών και το styling, καθώς και άλλες ανάγκες περιποίησης.

Βοήθεια κινητικότητας

Η εναπομένουσα δραστηριότητα στα χρυσά σας χρόνια είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διατηρηθεί η ποιότητα της ζωής. Οι φροντιστές μας βοηθούν τους ηλικιωμένους να παραμείνουν ενεργοί, βοηθώντας τους να φτάσουν από τόπο σε τόπο με άνεση και ασφάλεια.

Μεταφορά και τοποθέτηση

Μία από τις κορυφαίες προτεραιότητές μας είναι να βοηθάμε τους πελάτες μας να μετακινούνται στα δωμάτια τους. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την είσοδο και έξοδο από το κρεβάτι, τις καρέκλες και τις αναπηρικές καρέκλες. Η σωστή μεταφορά και τοποθέτηση μπορούν να συμβάλουν στη μείωση των κινδύνων που σχετίζονται με τους ασθενείς. Αυτό βοηθά επίσης στη μείωση της ατροφίας των μυών, ενθαρρύνοντας παράλληλα την κατάλληλη αναπνοή και πέψη. Μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο πτώσεων και τραυματισμών, καθώς και να κρατήσει τους πελάτες όσο το δυνατόν πιο άνετα.

Περιποίηση τουαλέτας και ακράτειας

Κατανοούμε την ευαίσθητη φύση της περίθαλψης και της ακράτειας για τους πελάτες μας. Χωρίς σωστή βοήθεια, οι ηλικιωμένοι μπορούν να αντιμετωπίσουν πολλά ζητήματα. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν δερματικές λοιμώξεις, δυσάρεστες οσμές και γενικά προβλήματα υγιεινής. Οι φροντιστές μας προσφέρουν συμπονετική, αξιοπρεπή βοήθεια με αυτές τις προσωπικές πτυχές της καθημερινής ζωής.

Θρέψη

Η διατήρηση μιας υγιεινής, θρεπτικής διατροφής μπορεί να επηρεάσει την ευημερία και τη ζωτικότητα σε όλη την έκταση.

Στην πραγματικότητα, πολλοί από τους ηλικιωμένους μας έχουν συνταγογραφήσει προγράμματα γευμάτων που πρέπει να τηρήσουν για λόγους υγείας.

Είτε ψάχνετε βοήθεια για μια ειδική δίαιτα είτε απλά θέλετε να βελτιώσετε τη διατροφή, οι φροντιστές μας μπορούν να σας βοηθήσουν.

Παρέχουν επίσης συντροφικότητα, μετατρέποντας τα γεύματα σε κοινωνικό χρόνο, συμμετέχοντας σε ηλικιωμένους ενώ τρώνε. Το θετικό περιβάλλον τους βοηθά να αισθάνονται πιο χαλαροί. Η επίβλεψη κάνει επίσης σίγουρο ότι τα αγαπημένα σας πρόσωπα παίρνουν την κατάλληλη τροφή.

Οι φροντιστές μας βοηθούν ορισμένους πελάτες να παραμείνουν σε συνταγογραφούμενες δίαιτες για την πρόληψη ή τον έλεγχο μιας ευρείας ποικιλίας ιατρικών καταστάσεων όπως οι καρδιακές παθήσεις, ο διαβήτης και η οστεοπόρωση.

Οι φροντιστές μας βοηθούν επίσης τους πελάτες να τρώνε θρεπτικά μενού για να προωθήσουν την πρόληψη των ασθενειών, την επούλωση και την υγιεινή διαβίωση.

Κάνουμε μια πρόσθετη προσπάθεια να μετατρέψουμε τα γεύματα σε ευχάριστο κοινωνικό χρόνο εμπλέκοντας τους πελάτες μας στη συνομιλία για τα τρόφιμα.