ΠΑΡΟΧΕΣ

ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΕΦΕΣΤΙΑ

Χώροι και ανέσεις

Η μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων Εφέστια στεγάζεται σε ένα διώροφο κτίριο, το οποίο πληροί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές που εξασφαλίζουν την ασφαλή παραμονή των περιθαλπομένων. Οι περιθαλπόμενοι διαμένουν σε δωμάτια του ενός ή δύο ατόμων τα οποία έχουν όλα ατομικό μπάνιο, σήμανση κλήσης προσωπικού, φως ασφαλείας ,πυρανίχνευση και ντουλάπα για τα προσωπικά τους ρούχα.

Το επισκεπτήριο ισχύει από τις 10:00 – 13:00 και 17:00 – 20:00 από Δευτέρα έως Κυριακή.

efestia

Ιατρική φροντίδα ηλικιωμένων

 • Η ιατρική φροντίδα και παρακολούθηση είναι καθημερινή στην Μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων Εφέστια
 • Κατά την εισαγωγή παραδίδεται στην νοσηλευτική υπηρεσία το πρόσφατο ιατρικό ιστορικό (μικροβιολογικές εξετάσεις, ακτινογραφίες, εξιτήρια….) και η αγωγή που έχουν δώσει οι θεράποντες ιατροί.
 • Σε περίπτωση που χρειαστεί ο τρόφιμος ιδιαίτερη ιατρική παρακολούθηση είτε καλούμε ιατρό εξωτερικό συνεργάτη ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση εντός του κέντρου, είτε παραπέμπεται στο εφημερεύον Νοσοκομείο. Στην συνέχεια ο ένοικος επιστρέφει κανονικά στην μονάδα φροντίδας Εφέστια.
 • Μεριμνούμε για την πρόληψη και την διατήρηση της σωστής υγείας των ενοίκων μας, με την εφαρμογή ενδεδειγμένων μεθόδων όπως ο ετήσιος αντιγριπικός εμβολιασμός κοκ

μοναδα-φροντιδας-ηλικιωμενων

Δραστηριότητες στην μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων

 • Η ψυχαγωγία των περιθαλπόμενων μας γίνεται μέσω προγραμμάτων ειδικά σχεδιασμένων για τον κάθε έναν ξεχωριστά βασισμένα στις δυνατότητες του.Μερικές από τις δραστηριότητες που διοργανώνονται είναι:
  • Επιτραπέζια παιχνίδια και παζλ.
  • Ενημέρωση και σχολιασμός επικαιρότητας.
  • Παιχνίδια μνήμης και σταυρόλεξα.
  • Μουσική και τραγούδια.
  • Προβολή ταινιών.
  • Ζωγραφική, χειροτεχνία κ.α.

  Οργανώνουμε ομαδικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται έπειτα από αξιολόγηση των περιθαλπόμενων σε επίπεδο λειτουργικότητας , επικοινωνίας και αυτοεξυπηρέτησης.

ψυχαγωγία ηλικιωμένων εφέστια

Υπηρεσίες ηλικιωμένων περιθαλπομένων

 • Καλλωπισμός και Υγιεινή

  Ο στόχος της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων Εφέστια είναι να βοηθά τους πελάτες της με τις ρουτίνες προσωπικής φροντίδας ώστε να μπορούν να δουν και να αισθάνονται το καλύτερό τους. Μελέτες έχουν αποδείξει πόσο αποτελεσματική και θετική είναι για τους ηλικιωμένους να έχουν τακτική υγιεινή και περιποίηση.

  Για τους πελάτες που φοβούνται μην πέσουν ενώ κάνουν λουτρό, οι φροντιστές μας είναι εκεί για να βοηθήσουν. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε με το σαμπουάν, το ξύρισμα (με ηλεκτρική ξυριστική μηχανή), το τρίψιμο μαλλιών και το styling, καθώς και άλλες ανάγκες περιποίησης.

  Βοήθεια κινητικότητας

  Η εναπομένουσα δραστηριότητα στα χρυσά σας χρόνια είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διατηρηθεί η ποιότητα της ζωής. Οι φροντιστές μας βοηθούν τους ηλικιωμένους να παραμείνουν ενεργοί, βοηθώντας τους να φτάσουν από τόπο σε τόπο με άνεση και ασφάλεια.

  Μεταφορά και τοποθέτηση

  Μία από τις κορυφαίες προτεραιότητές μας είναι να βοηθάμε τους πελάτες μας να μετακινούνται στα δωμάτια τους. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την είσοδο και έξοδο από το κρεβάτι, τις καρέκλες και τις αναπηρικές καρέκλες. Η σωστή μεταφορά και τοποθέτηση μπορούν να συμβάλουν στη μείωση των κινδύνων που σχετίζονται με τους ασθενείς. Αυτό βοηθά επίσης στη μείωση της ατροφίας των μυών, ενθαρρύνοντας παράλληλα την κατάλληλη αναπνοή και πέψη. Μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο πτώσεων και τραυματισμών, καθώς και να κρατήσει τους πελάτες όσο το δυνατόν πιο άνετα.

  Περιποίηση τουαλέτας και ακράτειας

  Κατανοούμε την ευαίσθητη φύση της περίθαλψης και της ακράτειας για τους πελάτες μας. Χωρίς σωστή βοήθεια, οι ηλικιωμένοι μπορούν να αντιμετωπίσουν πολλά ζητήματα. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν δερματικές λοιμώξεις, δυσάρεστες οσμές και γενικά προβλήματα υγιεινής. Οι φροντιστές μας προσφέρουν συμπονετική, αξιοπρεπή βοήθεια με αυτές τις προσωπικές πτυχές της καθημερινής ζωής.

  Θρέψη

  Η διατήρηση μιας υγιεινής, θρεπτικής διατροφής μπορεί να επηρεάσει την ευημερία και τη ζωτικότητα σε όλη την έκταση.

  Στην πραγματικότητα, πολλοί από τους ηλικιωμένους μας έχουν συνταγογραφήσει προγράμματα γευμάτων που πρέπει να τηρήσουν για λόγους υγείας.

  Είτε ψάχνετε βοήθεια για μια ειδική δίαιτα είτε απλά θέλετε να βελτιώσετε τη διατροφή, οι φροντιστές μας μπορούν να σας βοηθήσουν.

  Παρέχουν επίσης συντροφικότητα, μετατρέποντας τα γεύματα σε κοινωνικό χρόνο, συμμετέχοντας σε ηλικιωμένους ενώ τρώνε. Το θετικό περιβάλλον τους βοηθά να αισθάνονται πιο χαλαροί. Η επίβλεψη κάνει επίσης σίγουρο ότι τα αγαπημένα σας πρόσωπα παίρνουν την κατάλληλη τροφή.

  Οι φροντιστές μας βοηθούν ορισμένους πελάτες να παραμείνουν σε συνταγογραφούμενες δίαιτες για την πρόληψη ή τον έλεγχο μιας ευρείας ποικιλίας ιατρικών καταστάσεων όπως οι καρδιακές παθήσεις, ο διαβήτης και η οστεοπόρωση.

  Οι φροντιστές μας βοηθούν επίσης τους πελάτες να τρώνε θρεπτικά μενού για να προωθήσουν την πρόληψη των ασθενειών, την επούλωση και την υγιεινή διαβίωση.

  Κάνουμε μια πρόσθετη προσπάθεια να μετατρέψουμε τα γεύματα σε ευχάριστο κοινωνικό χρόνο εμπλέκοντας τους πελάτες μας στη συνομιλία για τα τρόφιμα.

elder-care-efestia
elder-care-efestia1
elderly-home-care-efestia
μοναδα-φροντιδας-ηλικιωμενων
εφέστια μοναδα φροντιδας

Ψυχολογική υποστήριξη

 • Στην Μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων Εφέστια πραγματοποιούνται τακτικές συνεδρίες με την ψυχολόγο της μονάδας, με σκοπό την προαγωγή της ψυχικής υγείας των περιθαλπόμενων. 
  Ειδικότερα παρέχονται οι εξής υπηρεσίες:
  • Αξιολόγηση γνωστικών ικανοτήτων
  • Ψυχολογική υποστήριξη των περιθαλπόμενων.
  • Οργάνωση δραστηριοτήτων με σκοπό τη διατήρηση – βελτίωση του υπάρχοντος δυναμικού του ατόμου σε γνωστικό – συναισθηματικό επίπεδο.
  • Συντονισμός κοινωνικής ζωής μέσα στην μονάδα.

care efestia

Καθημερινότητα στην Μονάδα φροντίδας Εφέστια

 • Πεποίθησή μας είναι στην μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων Εφέστια,  ότι τα άτομα της τρίτης ηλικίας χρειάζεται να αλλάζουν συχνά παραστάσεις.Γι’ αυτό το λόγο μετά το πρωινό ξύπνημα, οι ηλικιωμένοι που φιλοξενούμε στην μονάδας φροντίδας μας, ετοιμάζονται με τη βοήθεια του νοσηλευτικού προσωπικού για να κατέβουν από τα δωμάτια στους κοινόχρηστους χώρους της μονάδας.Αφού σερβιριστεί το πρωινό γεύμα ξεκινά το πρόγραμμα ημέρας που περιλαμβάνει τις επισκέψεις της ψυχολόγου και του φυσιοθεραπευτή οι οποίοι φροντίζουν για τη νοητική και σωματική άσκηση των περιθαλπόμενων.Ακολουθεί το σερβίρισμα του μεσημεριανού γεύματος και η επιστροφή στα δωμάτια για την μεσημεριανή κατάκλιση. Το απόγευμα ακολουθείται η ίδια διαδικασία και οι άνθρωποι μας ξανά κατεβαίνουν στους κοινόχρηστους χώρους της μονάδας για το βραδινό τους γεύμα.
  ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

  Επίσης οργανώνει δραστηριότητες με ψυχαγωγικό περιεχόμενο που έχουν ως απώτερο στόχο την νοητική ενδυνάμωση, βελτίωσης της λειτουργικότητας και την κοινωνικοποίηση στο περιβάλλον της μονάδας.

μοναδα φροντιδας ηλικιωμένων
μοναδα φροντιδας ηλικιωμένων

Αγάπη και φροντίδα των ηλικιωμένων