Ο τρόπος θεραπείας που έχει σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση των κινητικών προβλημάτων θα βοηθήσει τα άτομα να ζήσουν μια πιο παραγωγική και ανεξάρτητη ζωή, επικεντρώνεται κυρίως στη βελτίωση των καθημερινών δεξιοτήτων ζωής που τελικά επιτρέπουν σε κάποιον να απολαύσει μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Η επαγγελματική θεραπεία είναι κάπως μοναδική στο γεγονός ότι χρησιμοποιεί μια «ολόσωμη» ή ολιστική προσέγγιση όταν εξετάζει τις ανάγκες των ηλικιωμένων που υποβάλλονται σε θεραπεία. Ένας επαγγελματίας θεραπευτής κοιτάζει πέρα ​​από τα επιφανειακά συμπτώματα και προσπαθεί να ανακαλύψει οποιαδήποτε υποκείμενα ζητήματα που μπορεί να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη ζωή του ηλικιωμένου.

Αυτές οι ενέργειες για την παροχή υγειονομικής περίθαλψης, στη συνέχεια βοηθούν τον ασθενή να επιλύσει βασικά ζητήματα με κατάλληλες θεραπείες προώθησης και αποκατάστασης της ευεξίας. Για παράδειγμα, ένας ηλικιωμένος που έχει πέσει μπορεί να δει έναν φυσιοθεραπευτή να κερδίσει δύναμη και να αρχίσει να περπατά ξανά.

 

Τι προσφέρετε μέσα από τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων Εφέστια;

Περίπου το ένα τρίτο των ηλικιωμένων ασθενών που υποβάλλονται σε επαγγελματική θεραπεία πάσχουν από κάποια μορφή άνοιας, έχουν αρρωστήσει ή έχουν υποστεί τραυματισμό. Επειδή οι επαγγελματίες θεραπευτές μας αντιμετωπίζουν τα άτομα στο σύνολό τους, είναι επίσης κατάλληλοι για να βοηθήσουν όσους έχουν μια σειρά ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένων γνωστικών διαταραχών, αναπτυξιακών αναπηριών, ζητημάτων κινητικού ελέγχου, απώλειας μνήμης καθώς και συμπεριφορικών και συναισθηματικών προβλημάτων.

Ανεξάρτητα από το λόγο για τον οποίο επιδιώκεται η θεραπεία, οι επαγγελματίες θεραπευτές δεν χρησιμοποιούν τεχνικές χειρωνακτικής θεραπείας όπως οι φυσιοθεραπευτές. Αντίθετα, βοηθούν τους ηλικιωμένους να κερδίσουν ή να αποκτήσουν την ανεξαρτησία τους σε περιπτώσεις όπου οι ασθενείς αγωνίζονται να εκτελέσουν τις βασικές δραστηριότητες καθημερινής ζωής, όπως μπάνιο, ντύσιμο, μαγείρεμα, καθαρισμό, περπάτημα κλπ.

Βοηθούν επίσης τους ηλικιωμένους να μάθουν πώς να προσαρμόζονται στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν λόγω προσωρινών ή μόνιμων αναπηριών στις εγκαταστάσεις της Εφέστιας.

Οι επαγγελματίες θεραπευτές μας αξιολογούν επίσης τις ανάγκες μακροχρόνιας φροντίδας και επιδιώκουν να εντοπίσουν τους παράγοντες που αφορούν το χώρο ή το άτομο που μπορεί να παρεμποδίσουν την κανονική τους ρουτίνα. Μόλις τα θέματα αυτά τεθούν στην επιφάνεια, οι επαγγελματίες θεραπευτές μας μπορούν να κάνουν συστάσεις όπως χειροπρακτικές προσαρμογές, ειδικές φροντίδες, προσθέσεις, κατάλληλες κοινωνικές δραστηριότητες.

 

Τα οφέλη της επαγγελματικής θεραπείας για ηλικιωμένους που προσφέρει η Μονάδα φροντίδας Εφέστια
Αντιμετώπιση προκλήσεων

Η επαγγελματική θεραπεία ωφελεί τους ηλικιωμένους, βοηθώντας τους να αντιμετωπίσουν και να αντιμετωπίσουν τυχόν εμπόδια που μπορεί να συναντήσουν σε τακτική βάση ενώ προσπαθούν να εκτελούν καθημερινές εργασίες. Είτε πρόκειται για περπάτημα είτε για το βούρτσισμα των δοντιών, αυτοί οι επαγγελματίες βοηθούν τους ηλικιωμένους να αντισταθμίσουν τυχόν προκλήσεις, ώστε να μπορούν να ζήσουν μια κανονική ζωή.

 

Προώθηση της σωματικής υγείας

Βοηθώντας τους να επανασχεδιάσουν τον τρόπο ζωής τους, οι ηλικιωμένοι μπορούν να παραμείνουν ενεργοί στο μέγιστο δυνατότητά τους και στο επίπεδο άνεσης, γεγονός που προάγει τη μακροζωία μέσω ενός γενικότερου υγιεινού τρόπου ζωής. Καθώς οι ηλικιωμένοι ξεπερνούν τις προκλήσεις τους με την επαγγελματική θεραπεία, ανακτούν μια αίσθηση αυτοπεποίθησης και φυσιογνωμίας που ενισχύει περαιτέρω την υγεία.

 

Μεγαλύτερη συναισθηματική ευεξία

Πολλοί ηλικιωμένοι μπορούν να πέσουν σε καταθλιπτικές καταστάσεις και να αρχίσουν να χάνουν ελπίδα όταν είναι περιορισμένοι σωματικά ή αγωνίζονται για την εκτέλεση καθημερινών εργασιών με επιτυχία. Ένας επαγγελματίας θεραπευτής μας έχει συχνά μια θετική συναισθηματική επίδραση στους ασθενείς, καθώς εκπαιδεύονται για να βοηθήσουν τους ασθενείς να δουν πέρα ​​από προσωρινές και μόνιμες δυσλειτουργίες και αντ’αυτού να επικεντρωθούν σε αυτό που μπορούν να κάνουν.

 

Προληπτική πτώση

Ως μία από τις κύριες αιτίες των τραυματισμών σε ανώτερες ηλικίες, τα χτυπήματα και οι πτώσεις είναι περιστατικά που με προληπτικά βήματα μπορούν να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους να αποφύγουν. Μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση προβλημάτων και να ανακαλύψουν τρόπους για να βοηθήσουν τα άτομα να αποφύγουν τις πτώσεις ενώ παραμένουν ενεργά.

 

Τροποποιήσεις Ασφάλειας

Οι επαγγελματίες θεραπευτές μας εκπαιδεύονται για να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους να διερευνήσουν τρόπους για να κάνουν τις περιβαλλοντικές τροποποιήσεις στο χώρο διαμονής για λόγους ασφαλείας και λειτουργικότητας. Για παράδειγμα, ένας ηλικιωμένος με παράλυση ή κάποιος που έχει αναπηρική πολυθρόνα θα χρειαστεί ειδικές μετατροπές στο χώρο διαμονής που θα του επιτρέψουν να εκτελεί καθημερινές δραστηριότητες διαβίωσης με μεγαλύτερη ευκολία. Η εξάλειψη της ασφάλειας και η υπέρβαση των φραγμών κινητικότητας με μη αντιολισθητικά δάπεδα, χειρολισθήρες λουτρών, ανελκυστήρες σκαλοπατιών, ιατρικές συσκευές συναγερμού, τεχνολογία ακοής, κ.λπ. συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και ανεξαρτησίας του ηλικιωμένου.

Μειωμένος ρυθμός απώλειας μνήμης

Οι ηλικιωμένοι που ασχολούνται με τα αρχικά στάδια μιας κατάστασης που σχετίζεται με τη μνήμη μπορούν να επωφεληθούν από τις παρατηρητικές δεξιότητες ενός επαγγελματία θεραπευτή. Αυτά τα άτομα έχουν εμπειρία στην αξιολόγηση των γνωστικών ικανοτήτων του ασθενούς και στη συνέχεια χρησιμοποιούν τροποποιήσεις συμπεριφοράς για την αντιμετώπιση αλλαγών προσωπικότητας. Η ενασχόληση με έναν επαγγελματία μας μπορεί πραγματικά να επιβραδύνει το ρυθμό της ψυχικής παρακμής και της απώλειας μνήμης. Στα μεταγενέστερα στάδια μπορούν να δώσουν αισθητική διέγερση και να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους να επικεντρωθούν στην απλούστευση των καθημερινών δραστηριοτήτων

Αγάπη και φροντίδα των ηλικιωμένων