Καθημερινότητα στην Μονάδα φροντίδας Εφέστια

Πεποίθησή μας είναι στην μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων Εφέστια,  ότι τα άτομα της τρίτης ηλικίας χρειάζεται να αλλάζουν συχνά παραστάσεις.

Γι’ αυτό το λόγο μετά το πρωινό ξύπνημα, οι ηλικιωμένοι που φιλοξενούμε στην μονάδας φροντίδας μας, ετοιμάζονται με τη βοήθεια του νοσηλευτικού προσωπικού για να κατέβουν από τα δωμάτια στους κοινόχρηστους χώρους της μονάδας.

Αφού σερβιριστεί το πρωινό γεύμα ξεκινά το πρόγραμμα ημέρας που περιλαμβάνει τις επισκέψεις της ψυχολόγου και του φυσιοθεραπευτή οι οποίοι φροντίζουν για τη νοητική και σωματική άσκηση των περιθαλπόμενων.

Ακολουθεί το σερβίρισμα του μεσημεριανού γεύματος και η επιστροφή στα δωμάτια για την μεσημεριανή κατάκλιση. Το απόγευμα ακολουθείται η ίδια διαδικασία και οι άνθρωποι μας ξανά κατεβαίνουν στους κοινόχρηστους χώρους της μονάδας για το βραδινό τους γεύμα.

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Επίσης οργανώνει δραστηριότητες με ψυχαγωγικό περιεχόμενο που έχουν ως απώτερο στόχο την νοητική ενδυνάμωση, βελτίωσης της λειτουργικότητας και την κοινωνικοποίηση στο περιβάλλον της μονάδας.